Recepten / Dessert / Karamelijs koeksandwiches

Karamelijs koeksandwiches

12 personen

Het recept karamelijs koeksandwiches is onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: koffie chocolademousse tompouce, chocolade taartpuntje en karamelijs koeksandwiches. 

€ 6,74 per recept / € 0,56 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Keukenmachine/standmixer
  • Afkoelrooster

Karamelijs:

  • 1 liter vanille ijs
  • 120 g Karamel blokjes, bijv. Sanissimo

Koekjes:

  • 190 g Koopmans Professioneel Kristalpatentbloem
  • 135 g boter
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 15 ml vanille extract
  • 5 g zuiveringszout
  • 5 g zout
  • 20 g pure chocolade callets, Callebaut  

Tip!

Shortcut: gebruik kant-en-klare chocolate chip cookies, in plaats van zelf koekjes bakken, sla dan het hele gedeelte werkwijze koeksandwiches over.  

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrische oven), 150 graden (heteluchtoven)

Werkwijze koeksandwiches:

  • Klop de boter met beide soorten suiker romig
  • Voeg het vanille extract en ei toe en klop goed door
  • Voeg zuiveringszout, bloem en zout toe en meng tot een deeg
  • Werk de chocolade callets door het deeg
  • Vorm 24 kleine balletjes (1-1,5cm Ø) en leg ze op de bakplaat
  • Bak de koekjes in 15-20 minuten tot dat bovenkant goudbruin is
  • Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een afkoelrooster en laat ze geheel afkoelen

Afwerking karamelijs koeksandwiches:

  • Strooi karamelblokjes over het vanille-ijs en schep met een ijslepel een klein bolletje ijs, druk tussen 2 koekjes
  • Versier met een eetbaar viooltje

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.  

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.