Recepten / Dessert / Limoen kwark slice

Limoen kwark slice

40 personen

Deze limoen kwark slice is hier als onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: mojito mini cakejes, ricottaroom en passievrucht taartjes en limoen kwark slice. Maar is ook als los dessert te serveren.

€13,69 per recept / € 0,34 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm of 1/2 GN
  • Vetvrij papier/bakpapier
  • Keukenmachine
  • Fijne rasp

Bodem: 

  • 750 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 225 g boter (gesmolten)

Kwarkvulling: 

  • 300 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart
  • 600 ml water
  • 750 g magere kwark
  • 375 ml slagroom
  • 2 limoenen (sap en rasp)  

Bereidingswijze

Kruimelbodem: 

  • Smelt de boter in een kleine steelpan
  • Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van de bakvorm (voorzien van bakpapier) gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel
  • Zet ca. 10 minuten in de koeling

Vulling:

  • Meng het water en de taartmix 1 minuut in de keukenmachine op de laagste stand
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop dit 2-3 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa
  • Voeg limoensap en limoenrasp toe
  • Schenk het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koeling

Afwerking limoen kwark slice:

  • Snijd de taart in stukjes van 3,5 cm x 3,5 cm en decoreer naar eigen inzicht met vers tropisch fruit en wat limoenrasp

Topping: 

  • Tropisch vers fruit, zoals kiwi, banaan, carambola en geraspte schil van limoen

Bewaren: de limoen kwark slices kunnen vier dagen in de koeling zonder decoratie bewaard worden of twee maanden in de vriezer

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.