Recepten / Dessert / Limoen kwark slice

Limoen kwark slice

40 personen

Deze limoen kwark slice is hier als onderdeel van het 'petit grand dessert' dat bestaat uit 3 onderdelen: mojito mini cakejes, ricottaroom en passievrucht taartjes en limoen kwark slice. Maar is ook als los dessert te serveren.

€13,69 per recept / € 0,34 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • Bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm of 1/2 GN
  • Vetvrij papier/bakpapier
  • Keukenmachine
  • Fijne rasp

Bodem: 

  • 750 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kruimelbodem
  • 225 g boter (gesmolten)

Kwarkvulling: 

  • 300 g Dr. Oetker Professional Mix voor Kwarktaart
  • 600 ml water
  • 750 g magere kwark
  • 375 ml slagroom
  • 2 limoenen (sap en rasp)  

Bereidingswijze

Kruimelbodem: 

  • Smelt de boter in een kleine steelpan
  • Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter
  • Bedek de bodem van de bakvorm (voorzien van bakpapier) gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel
  • Zet ca. 10 minuten in de koeling

Vulling:

  • Meng het water en de taartmix 1 minuut in de keukenmachine op de laagste stand
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop dit 2-3 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa
  • Voeg limoensap en limoenrasp toe
  • Schenk het taartmengsel over de kruimelbodem en laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koeling

Afwerking limoen kwark slice:

  • Snijd de taart in stukjes van 3,5 cm x 3,5 cm en decoreer naar eigen inzicht met vers tropisch fruit en wat limoenrasp

Topping: 

  • Tropisch vers fruit, zoals kiwi, banaan, carambola en geraspte schil van limoen

Bewaren: de limoen kwark slices kunnen vier dagen in de koeling zonder decoratie bewaard worden of twee maanden in de vriezer

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers.   

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.