Recepten / Dessert / Matcha Dream

Matcha Dream

36 personen

Witte Chocolademousse met Matcha, Amandel Chocolademousse en een crunch

€ 10,75 per recept / € 0,30 p.p.* (Zonder topping)

Ingrediënten / Benodigdheden

Ingrediënten:

Witte Chocolademousse met matcha:

  • 200 g Alsa Witte Chocolade mix
  • 4 dl melk
  • 4 g matcha poeder

Amandel Chocolademousse:

  • 192 g Alsa Chocolademousse Douceur
  • 4 dl melk
  • 5 ml amandel aroma (1 theelepel)

Crunch:

  • 250 g gesuikerde pinda's

Garnering suggestie:

  • Nougatine
  • Geroosterd amandelen
  • Chocolade sigaretten 

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Witte Chocolademousse met matcha:

  • Kook de melk
  • Laat afkoelen tot 60-70 graden en voeg de matcha-poeder toe (niet koken)
  • Laat de matcha-melk 5 minuten trekken en haal door een fijne zeef
  • Laat vervolgens afkoelen
  • Meng de Alsa Witte Chocolade mix met de koude matcha melk
  • Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
  • Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze

Amandel Chocolademousse:

  • Meng de Alsa Chocolade mix met de melk
  • Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
  • Voeg het amandel aroma toe
  • Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze

Opbouw van de glazen:

  • Spuit een laag Chocolade matcha mousse in de glazen
  • Vervolgens een laagje gesuikerde pinda's
  • Spuit een laag Amandel Chocolademousse, houd ruimte over voor garnering
  • Laat 60 minuten opstijven in de koeling

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.