Recepten / Dessert / Pistache Crème brûlée

Pistache Crème brûlée

10 personen

Pistache Crème brûlée met amandel spongecake en pistache roomijs

€ 7,23 per receptuur / € 0,72 p.p.*  

Ingrediënten / Benodigdheden

Crème brûlée

Benodigdheden:

  • 10 rvs gebaksringen 7 cm Ø
  • Pvc-folie (of stroken bakpapier)

Ingrediënten:

  • 130 g Alsa Crème Brûlée mix
  • 5 dl room
  • 5 dl halfvolle melk
  • 3 g pistache aroma 

Amandel spongecake

Benodigdheden:

  • 4 kartonnen koffiebekertjes 

Ingrediënten:

  • 150 g eiwit
  • 80 g suiker
  • 60 g eidooiers
  • 80 g amandelpoeder
  • 30 g bloem  

Tip!

Ga voor meer gemak, door 2 bekertjes kant en klaar bevroren amandel spongecake te kopen.  

Bereidingswijze

Amandel spongecake

  • Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine en klop het tot een homogene massa
  • Giet de massa in een kidde (sifon) van een halve liter
  • Sluit de kidde goed en gebruik 2 slagroompatronen, goed schudden
  • Maak een gat in de bodem van de bekertjes
  • Vul de bekertjes maximaal tot de helft
  • Gaar 40 seconden in de magnetron op vol vermogen
  • Laat op zijn kop afkoelen en vervolgens storten
  • Schuur de spongecake in stukjes en droog ze 20 tot 30 minuten in de oven op 140 °C

Pistache crème brûlée

  • Kook de room en de melk op en voeg de crême brûlée mix toe, goed losroeren en aan de kook brengen
  • Voeg de pistache aroma toe
  • Haal van het vuur af en laat afkoelen tot 30 °C
  • Bekleed de onderkant en buitenkant van de ringen strak met aluminiumfolie om lekkage aan de onderkant te voorkomen
  • Plaats de ringen op een plateau
  • Bekleed de binnenkant van de ringen met pvc-folie
  • Vul de ringen met de crème brûlée
  • Plaats gedurende 2 uur in de koelkast
  • Haal de crème brûlée uit de ringen en verwijder de pvc folie

Afwerking dessert

  • Plaats de crème brûlée op een bord
  • Bestrooi voor serveren met rietsuiker en karamelliseer
  • Verdeel de gedroogde spongecake

Garnering suggestie

  • Nougatine
  • Eetbare bloemen   

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.