Recepten / Dessert / Crème brûlée proeverij

Crème brûlée proeverij

90 personen

Verras de smaakpapillen van jouw gast met deze bijzondere combinaties van romige crème brûlée en spannende smaakmakers. Serveer in de volgorde munt-peper, tonka en tenslotte lavendel.

€ 21,66 per recept / € 0,24 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Ingrediënten:

Munt-peper:

  • 1 liter Alsa Crème Brûlée vloeibaar
  • 8 g munt-peper essence (20 druppels)
  • 200 g rietsuiker (voor het Karamelliseren)

Tonkabonen:

  • 1 liter Alsa Crème Brûlée vloeibaar
  • 1/4 tonkaboon
  • 200 g rietsuiker (voor het Karamelliseren)

Lavendel: 

  • 1 liter Alsa Crème Brûlée vloeibaar
  • 10 g lavendel essence
  • 200 g rietsuiker (voor het Karamelliseren)

Bereidingswijze

Bereiding:

Munt-peper:

  • Schenk de Crème Brûlée in een pan
  • Voeg de munt-peper essence toe
  • Breng het onder voortdurend roeren aan de kook
  • Portioneer de Crème Brûlée op de lepels
  • Laat in de koeling opstijven

Tonkabonen:

  • Schenk de crème brûlée in een pan
  • Snijd de tonkabonen in kleine stukjes en voeg daarna toe aan de Crème Brûlée
  • Breng het onder voortdurend roeren aan de kook
  • Haal de crème brûlée door een zeer fijne zeef om de tonkaboon te verwijderen
  • Portioneer de Crème Brûlée op de lepels
  • Laat in de koeling opstijven

Lavendel:

  • Schenk de Crème Brûlée in een pan
  • Voeg de lavendel essence toe
  • Breng het onder voortdurend roeren aan de kook
  • Portioneer de Crème Brûlée op de lepels
  • Laat in de koelkast opstijven
  • Voor serveren, bestrooi de Crèmes Brûlée met rietsuiker en brand het voor een mooie karamelisatie

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier.

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.