Recepten / Dessert / Sweet Chocolate

Sweet Chocolate

36 personen

Karamel Panna Cotta en pure chocolade mousse met chocolade cake.

€ 25,58 per recept / € 0,65 p.p.* (Zonder topping)

Ingrediënten / Benodigdheden

Ingrediënten:

Karamel Panna Cotta:

  • 195 g Alsa Panna Cotta mix
  • 7,5 dl halfvolle melk
  • 7,5 dl slagroom
  • 90 g gezouten karamel pasta (4-5 eetlepels)

Chocolade fondant:

  • 520 g Chocolade fondant mix
  • 2 dl halfvolle melk

Chocolademousse:

  • 192 g Alsa Chocolademousse Classic
  • 4 dl water

Garnering suggestie:

  • Karamelblokjes
  • Alsa Karamel topping
  • Chocolade schotsen

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Chocolade fondant:

  • Meng in een kom de melk met de mix tot een gladde massa
  • Vet het cakeblik in met spray
  • Bak in 20 -30 minuten af op 175 graden
  • Laat afkoelen

Karamel Panna Cotta:

  • Breng de melk en room aan de kook
  • Voeg de Panna Cotta mix toe en breng opnieuw aan de kook
  • Voeg de gezouten karamel pasta toe
  • Laat afkoelen tot 35 graden
  • Vul de glazen tot 1/3 deel van het glas
  • Laat 10-15 minuten stijven in de koeling

Chocolademousse:

  • Meng de Alsa Classic mix met de koude melk
  • Klop het geheel gedurende 3-4 minuten op hoge snelheid
  • Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze

Opbouw van de glazen:

  • Maak kleine stukjes van de fondant
  • Leg de cake op de Karamel Panna Cotta
  • Spuit de Chocolademousse op de fondant, houd ruimte over voor garnering

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.