Recepten / Dessert / Tiramisu met koffie

Tiramisu met koffie

30 personen

Zoethout in een klassiek dessert? Jazeker! De toevoeging van zoethout essence maakt de smaak van dit dessert complexer en dus verrassender. De drop-achtige smaak van zoethout komt pas aan het einde van de smaak door. Eerst bekend en dan verrassend dus.

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 30 glazen of weekpot 150 ml
  • 1 keukenmachine / mengmachine
  • Spuitzak
  • Spuitmondje ø 1 cm

Ingrediënten:

  • 1 zakje Alsa tiramisu mix (245 g)
  • 1 l room
  • 2 g zoethout essence (2 tl)
  • 6 dl espresso
  • 800 g lange vingers
  • 20 g cacaopoeder

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

  • Klop de slagroom en de tiramisu mix 2 à 3 minuten op de middelste stand (bijna stijf)
  • Voeg de zoethout essence toe
  • Doe de tiramisu creme in een spuitzak met een mondspuitje van ø 1 cm
  • Doe de espresso in een langwerpig schaaltje
  • Doop de lange vingers een voor een in de espresso en leg ze met de suikerkant naar boven als 1 laag in het glas
  • Breng een laag tiramisu crème aan op de lange vingers
  • Herhaal het proces nog een keer
  • Leg nog een lange vinger op de top
  • Laat de glazen afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven
  • Neem kort voor het serveren uit de koeling
  • Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder

* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.