Recepten / Dessert / Vanillemousse met bosvruchten

Vanillemousse met bosvruchten

10 personen

Vanillemousse frambozen topping, bosvruchten, kletskop, frambozen sorbetijs.

€ 12,07 per receptuur / € 1,21 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden:

  • 10 rvs gebaksringen 7 cm Ø

Ingrediënten:

  • 71 g Alsa Vanillemousse mix
  • 2 dl Alsa frambozen topping
  • 2 dl halfvolle melk
  • 30 frambozen kletskoppen
  • 300 g rood fruit
  • 300 g frambozen sorbetijs 

Tip!

Net een handeling minder: dit dessert kan ook prima zonder sorbert ijs  

Bereidingswijze

  • Bekleed de onderkant en buitenkant van de ringen strak met aluminiumfolie om lekkage aan de onderkant te voorkomen
  • Plaats de ringen op een plateau
  • Bekleed de binnenkant van de ringen met pvc-folie of een strook bakpapier
  • Klop de vanillemousse 2 minuten op lage snelheid en vervolgens 5 minuten op hoge snelheid
  • Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje
  • Vul de ringen ¾ met de vanillemousse en zet ze gedurende 2 uur in de koeling

Afwerking dessert

  • Verwijder de ringen en de stroken bakpapier of pvc-folie
  • Leg de vanillemousse op een bord
  • Decoreer naar eigen inzicht met de frambozen kletskop
  • Verdeel het rood fruit en besprenkel met de aardbeien topping
  • Schep een bolletje frambozen sorbetijs  

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.