Pizza Miso & Paddenstoelen
1 persoon
Japans geïnspireerde pizza met Miso, paddenstoelen en zeewiercrackersIngrediënten / Benodigdheden
Bereidingswijze
1. Pizzasaus maken
Meng witte miso met crème fraîche tot een gladde saus. Bestrijk de pizzabodem met een dun, gelijkmatig laagje van deze miso‑crèmesaus.
2. Pizza beleggen
Verdeel mozzarella over de bodem. Marineer de babyspinazie kort in een beetje sojasaus en een drupje sesamolie. Verdeel de gemarineerde spinazie over de pizza.
Leg de verschillende paddenstoelen (shiitake, shimeji, oesterzwam) op de pizza. Optioneel: je kunt ook de paddenstoelen vooraf kort bakken in sojasaus en sesamolie voor extra smaak.
3. Afbakken
Bak de pizza af volgens de aanbevolen oventijd en temperatuur van jouw pizzabodem/oven.
4. Afwerken na het bakken
Maak een crème van Ricotta & Miso. ( voeg water toe als dit te dik is). Spuit hiervan toefjes op de pizza. Bestrooi hierna de pizza met furikake, verkruimelde zeewier crackers en zwarte & witte sesamzaadjes als topping.