Recepten / Dessert / Tiramisu met frambozen

Tiramisu met frambozen

24 personen

€ 38,82 per recept / € 1,66 p.p.*

Ingrediënten / Benodigdheden

Benodigdheden: 

  • Bakvorm 35,5 cm x 28,5 cm
  • Bakpapier
  • 1 keukenmachine / mengmachine
  • 2 spuitzakken
  • 2 spuitmondjes 1x ø 1 cm / 1x plat kartel spuitmondje voor de decoratie  

Suikerwater: 

  • 1 dl frambozencoulis (Boiron)
  • 150 g suiker
  • 250 g water  

Tiramisu: 

  • 2 zakjes Alsa tiramisu mix 
  • 2 liter room
  • 2 dl frambozencoulis (Boiron)
  • 800 g lange vingers
  • 500 g verse frambozen of diepvries
  • 1 g rode kleurstof (optioneel)  

Bereidingswijze

Suikerwater
  • Kook 1 dl frambozencoulis met het water en de suiker in een pan
  • Laat het goed afkoelen

Tiramisu
  • Klop de slagroom en de tiramisu mix 2 à 3 minuten op de middelste stand (bijna stijf)
  • Voeg 2 dl frambozencoulis toe en roer tot een homogene massa
  • Voeg rode kleurstof toe naar eigen inzicht (optioneel)
  • Doe de tiramisu crème in een spuitzak met een mondspuitje van ø1 cm
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Leg een laag lange vingers op de bakvorm (suikerkant boven)
  • Bestrijk met een kwast de lange vingers met het frambozen-suikerwater
  • Spuit een dunne laag tiramisu crème op de lange vingers
  • Verdeel hier de frambozen over (bewaar 24 frambozen voor de garnituur)
  • Breng een tweede laag tiramisu aan op de frambozen
  • Strijk de tiramisu glad met een paletmes
  • Leg een laag lange vingers op de top
  • Bestrijk met een kwast de lange vingers met het frambozen-suikerwater
  • Portioneer de tiramisu in 24 stuks
  • Decoreer naar eigen inzicht de tiramisu met de overgebleven crème en leg er een framboos op
  • Plaats de tiramisu op een bord met druppels frambozencoulis, crème fraîche en mint  
* Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen per grossier. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.