Voedingswaarde en voedselveiligheid

Voedingswaarde en voedselveiligheid

Dr. Oetker Professional staat voor genieten. Lekker eten en bewuste voeding gaan goed samen in een evenwichtig voedingspatroon. Met voldoende beweging zorg je voor een gezonde energiehuishouding.

We adviseren mensen gevarieerd en evenwichtig te eten. Want steeds hetzelfde eten, dat is een risico voor de gezondheid. Want niet een enkel product maar je totale voedingspatroon is doorslaggevend voor je gezondheid.

Uiteraard kijken wij kritisch naar de voedingswaarden van onze producten. In 2019 heeft Dr. Oetker Nederland de hoeveelheid zout in verschillende producten binnen onze bakmixen verminderd. Hier vallen de cake mixen, muffin mixen en de brownie mixen van Dr. Oetker en Koopmans onder. Binnen onze gekoelde desserts hebben we de hoeveelheid suiker van Paula dessert 17% verminderd ten opzichte van de oude receptuur.

Een beetje minder maar net zo lekker

Om de voedingswaarde van onze pizza’s en bakproducten optimaal aan te passen, stellen we Dr. Oetker normen op voor de hoeveelheid zout, verzadigd vet, suiker of het aantal calorieën die in een portie van deze producten mag zitten. Daarbij houden we rekening met de wensen van consumenten, de normen van brancheorganisatie FNLI en de algemene voedingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

We verlagen de hoeveelheid zout, verzadigd vet, suiker en aantal calorieën per portie van onze producten naar de vastgestelde normen. Dit doen we stapsgewijs om de consument te laten wennen en zo een goede smaak te kunnen waarborgen. Bij het verbeteren van de voedingswaarden geven we voorrang aan pizza’s en verse toetjes, omdat die door de meeste mensen vaker worden gegeten dan bakproducten.

Geen AZO-kleurstoffen

Bij het gebruik van kleurstoffen gebruiken we niet de zogenoemde AZO-kleurstoffen of ‘Southampton Six’. Dit is een groep kleurstoffen waarbij wetenschappers het nog niet eens zijn over de gezondheidseffecten. Zo zou er een koppeling tussen deze kleurstoffen en hyperactiviteit en ADHD kunnen zijn.

Voedselveiligheid

Ons systeem voor voedselveiligheid is gecertificeerd volgens de ISO 22000 norm en onze productielocatie is extern gecertificeerd voor HACCP.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.