Alles over Mirror glaze

Tips & tricks / Toepassingen / Mirror glaze

SPIEGELGLAZUUR

Mirror glaze is een foodtrend die je regelmatig terug ziet komen op het internet. Prachtige afbeeldingen komen voorbij van het decoreren van taarten met kleurrijk glanzend glazuur. Mirror glaze wordt meestal gemaakt van witte chocolade, gecondenseerde melk, glucose, suiker en gelatine. Er wordt kleurstof aan de mirror glaze toegevoegd om leuke effecten te bereiken. Lees hier een aantal leuke voorbeelden en tips.

BASISRECEPT MIRROR GLAZE

Ingredienten: 150 gram fijne kristalsuiker, 150 gram glucose, 75 gram water, 150 gram witte chocolade, 100 gram gecondenseerde melk, 5 blaadjes gelatine

Bereiding:

  • Doe de witte chocolade, gecondenseerde melk en de geweekte gelatine in een kom
  • Doe de glucose, suiker en water in een pan en breng aan de kook tot 85 ºC
  • Giet de gekookte suiker op het chocolade mengsel en roer goed door
  • Maak het glazuur gladder en dikker met behulp van een staafmixer. Let op dat er niet teveel luchtbellen ontstaan
Tips & Tricks

Tip 1

Voor een zo mooi mogelijke Mirror glaze moet de taart of het gebak licht bevroren zijn!

Tip 2

Let goed op de temperatuur. Als je een glazuur maakt op basis van suikersiroop mag de temperatuur van de siroop niet boven de 85 °C uit komen voor het mengen met de andere ingrediënten. Laat het glazuur goed afkoelen voordat je het over je taart giet. Zorg ervoor dat het glazuur tussen 30 en 40 graden Celsius is. Door een te warm glazuur wordt de laag veel te dun en blijft het niet plakken aan je taart. Als je glazuur te koud is wordt het verspreiden van het glazuur moeilijker. Is je glazuur toch te koud? Verwarm deze dan heel even in de magnetron.

Tip 3

Wil je luchtbellen in je glazuur voorkomen, houdt dan de staafmixer in de bodem van de beker. Als er toch luchtbellen ontstaan, wals dan de beker totdat de luchtbellen verdwijnen.

Tip 4

Giet het glazuur in een vloeiende beweging strak om de taart of met behulp van een draaiplateau.

Inspiratie

Witte en Gouden mirror glaze

Gebruik voor een witte en gouden mirror glaze poederkleur wit en goud van Culfine. Kijk snel naar het recept van een witte chocoladetaart met ananas en kokos.

Caramel Mirror Glaze

Voor een karamel mirror glaze wordt suiker, water, slagroom, maïzena en gelatine gebruikt. Kijk hier voor het recept van een hazelnoot karameltaart.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.