Alles over Mirror glaze
SPIEGELGLAZUUR
Mirror glaze is een foodtrend die je regelmatig terug ziet komen op het internet. Prachtige afbeeldingen komen voorbij van het decoreren van taarten met kleurrijk glanzend glazuur. Mirror glaze wordt meestal gemaakt van witte chocolade, gecondenseerde melk, glucose, suiker en gelatine. Er wordt kleurstof aan de mirror glaze toegevoegd om leuke effecten te bereiken. Lees hier een aantal leuke voorbeelden en tips.
BASISRECEPT MIRROR GLAZE
Ingredienten: 150 gram fijne kristalsuiker, 150 gram glucose, 75 gram water, 150 gram witte chocolade, 100 gram gecondenseerde melk, 5 blaadjes gelatine
Bereiding:
- Doe de witte chocolade, gecondenseerde melk en de geweekte gelatine in een kom
- Doe de glucose, suiker en water in een pan en breng aan de kook tot 85 ºC
- Giet de gekookte suiker op het chocolade mengsel en roer goed door
- Maak het glazuur gladder en dikker met behulp van een staafmixer. Let op dat er niet teveel luchtbellen ontstaan
Tip 1
Voor een zo mooi mogelijke Mirror glaze moet de taart of het gebak licht bevroren zijn!
Tip 2
Let goed op de temperatuur. Als je een glazuur maakt op basis van suikersiroop mag de temperatuur van de siroop niet boven de 85 °C uit komen voor het mengen met de andere ingrediënten. Laat het glazuur goed afkoelen voordat je het over je taart giet. Zorg ervoor dat het glazuur tussen 30 en 40 graden Celsius is. Door een te warm glazuur wordt de laag veel te dun en blijft het niet plakken aan je taart. Als je glazuur te koud is wordt het verspreiden van het glazuur moeilijker. Is je glazuur toch te koud? Verwarm deze dan heel even in de magnetron.
Tip 3
Wil je luchtbellen in je glazuur voorkomen, houdt dan de staafmixer in de bodem van de beker. Als er toch luchtbellen ontstaan, wals dan de beker totdat de luchtbellen verdwijnen.
Tip 4
Giet het glazuur in een vloeiende beweging strak om de taart of met behulp van een draaiplateau.
Witte en Gouden mirror glaze
Gebruik voor een witte en gouden mirror glaze poederkleur wit en goud van Culfine. Kijk snel naar het recept van een witte chocoladetaart met ananas en kokos.
Caramel Mirror Glaze
Voor een karamel mirror glaze wordt suiker, water, slagroom, maïzena en gelatine gebruikt. Kijk hier voor het recept van een hazelnoot karameltaart.