Appeltaart
Appeltaart
De appeltaart is op geen enkele menukaart in Nederland te missen. Nog altijd wordt de appeltaart het meest geconsumeerd in de horeca! Niks gaat boven een huisgemaakte appeltaart en ook hierin zijn in de loop der jaren verschillende specialiteiten ontwikkeld. Wat maakt nou een appeltaart overheerlijk en wat komt hierbij kijken?
Een appeltaart bestaat slechts uit enkele ingrediënten, maar de opbouw ervan is cruciaal. De keuze van de ingrediënten en de afwerking van de taart kent verschillende valkuilen. Ten eerste hebben we de keuze van de appels, wij kiezen (zie video). Kies daarnaast de beste producten, want ook de rest van de ingrediënten hebben invloed op de smaak. Maak de appeltaart af door het te bestrijken met ei, wat zorgt voor een mooie goudbruine gloed. Als laatste is het van belang de appeltaart niet gelijk uit de oven te serveren. De taart zal uit elkaar vallen en ook de presentatie van de taart zal tegenvallen. Serveer appeltaart lauwwarm of op kamertemperatuur voor het lekkerste resultaat!